Lymfedrainage bij traanoog voor weerstand

Ik wil jullie meenemen met mijn kennismaking met lymfedrainage bij mijn fjord. Keyna is een fjorden merrie van 30 jaar met PPID en hierdoor erg gevoelig voor ontstekingen en hoefbevangenheid. Op dit moment heeft ze een oogontsteking. Ik heb Annemiek gevraagd voor een behandeling om haar weerstand op te krikken.

19-01-2021: De 1ste sessie begon met gebruik van een therapeutische olie. De behandeling duurt ongeveer een uur. Keyna was meteen helemaal ontspannen. Annemiek zei dat ze in de behandeling opging, ermee bezig was , haar afvalstoffen aan het afvoeren was. De behandeling gebeurt in alle rust, die rust straalt Annemiek ook uit. Ook legt ze uit waar ze mee bezig is tijdens de behandeling. Gaandeweg in de week, begon Keyna steeds beter uit haar oog te kijken en weer alerter te worden. Een leuke waarneming van mij; de omringende 3 paarden werden ook erg rustig en gingen in relax stand. Zij pikten feilloos de signalen van Keyna en Annemiek op.

27-01-2021: Vandaag had Annemiek geen olie gebruikt omdat ze vorige keer diep genoeg in ontspanning was . Annemiek ging met lymfedrainage en healing aan de gang en cranio bij haar oog. Na de behandeling was Keyna ontspannen en wat moe maar een hapje hooi ging er nog goed in; ze blijft een fjord. De dagen erna was haar oog nog slechts een klein beetje vies en het knijpen met haar oog was nog minimaal.

09-02-2021: Keyna is gelukkig weer helemaal in haar hummetje, dat was goed te merken eerder in de week. Ze ging bokkend, rennend, gillend en snuivend door de paddock. Het oudje leek weer een jonge blom. Annemiek ging weer lekker aan de slag en wat vond Keyna het weer heerlijk. Aan het einde ging ze weer plassen om haar afvalstoffen te lozen. Tot dik een uur na de behandeling heeft Keyna nog rustig staan nasoezen.

Ik ben zo blij dat ik nu eens heb gekozen voor deze behandeling i.p.v. de gebruikelijke dierenarts behandeling met een zalfje en medicatie. Op stal is men vebaasd hoe Keyna opgeknapt is en hoe jeugdig ze zich weer gedraagd! Annemiek zal nog geregeld Keyna een “onderhouds” behandeling gaan geven. Dit omdat ik zie hoe opgeknapt ze is; meer energieker en zich daar ook naar gedraagd.

Hartelijk bedankt Annemiek, je hebt mij overtuigd dat er ook andere manieren te proberen zijn om mijn “oudje” weer fitter te krijgen. Annemiek geeft aan mijn haflinger en mij ook loswerk lessen, dit doet ze net zoals de lymfedrainage op een rustige manier waarbij ze ook alles goed uitlegt.