Equine Touch

Equine Touch is niet diagnostisch, manueel lichaamswerk waarbij het hele paard wordt behandeld d.m.v. een vastgestelde volgorde van zachtaardige, vibrerende, unieke bewegingen over specifieke punten in de zachte weefsels van het paardenlichaam. Je werkt vooral op de fascia en op spieren,pezen, gewrichtskapsels en ligamenten. Maar ook op de meridianen en acupunctuurpunten waardoor Equine Touch zowel lichaamswerk als energiewerk is. Het paard komt lichamelijk en psychisch in balans. Fascia zit door het hele paardenlichaam, fascia geeft stevigheid aan het lichaam; zonder fascia zou het paard in elkaar zakken. In fascia worden afvalstoffen afgevoerd richting de lymfevaten. Equine Touch zorgt ervoor dat spanning en verklevingen van de fascia verminderen;blokkades en pijn worden weggenomen.

Equine Touch is geschikt voor alle paarden:

Het werkt preventief door spanningen in het lichaam weg te nemen voordat het blessures worden. Om overbelaste en getraumatiseerde spieren te ontspannen en te herstellen. Het reduceert spierspanning en stijfheid en optimaliseert de bewegingsruimte. Het stimuleert het lymfesysteem en ontspant en ontgift na ziekte of inspanning. Equine Touch kan je inzetten bij verstuikingen, problemen bij stofwisselingsprocessen, enkele neurologische aandoeningen, problemen met botten en spieren. Het brengt je paard weer in balans na aanpassingen of correctie van bijv. de hoefsmid of chiropractor. Het werkt ontspannend en pijn verminderend.

De bewegingen worden loodrecht op het weefsel uitgevoerd en bestaat uit slide, bump en glide. Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bij de slide maak je gebruik van de rek in de fascia en neem je een huidplooi mee over de spierbuik. De focus gaat dan een aantal seconden in een hoek van 90 graden het weefsel in; de bump. Hierdoor wordt de toe-en afvoer van bloed en vocht even stilgezet. Daarna volgt een snelle beweging terug;de glide. Dit veroorzaakt een vibratie van het zachte weefsel waardoor fris bloed en voedingstoffen worden aangevoerd.

Een behandeling werkt gemiddeld nog 4 dagen na. Het paard kan wat moe zijn, wat stijf of juist energiek. Een gemiddelde onderhoudsfrequentie voor een gezond paard is 1 keer per 6 weken. Er worden duidelijke veranderingen bereikt na 3 behandelingen. Bij ernstige, langdurige problemen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.Een behandeling duurt gemiddeld een uur.