Paardentrainingen

In mijn trainingen/lessen vind ik het belangrijk dat het paard zich ontspant; een gespannen paard kan immers niet leren. De nadruk in mijn lessen ligt op het in balans brengen van je paard. Een paard gaat vanzelf nageven als het in verticale balans is [de balans tussen het rechter- en linker voorbeen] en voldoende activiteit heeft. Hierdoor kan het paard zijn rug ontspannen. Het in balans lopen is heel belangrijk voor het welzijn van het paard. Loopt een paard namelijk langere tijd in onbalans dan kan dit tot blessures lijden.

Een paard in balans heeft zijn gewicht gelijk verdeeld over alle 4 zijn benen, het heeft zijn neus voor de loodlijn waardoor zijn voorbenen meer naar voren kunnen en zijn achterbenen beter kunnen ondertreden. Zijn buikspieren worden aangespannen, zijn schoft gaat omhoog waardoor het paard de ruiter beter kan dragen. Het zadel komt recht op zijn rug en je krijgt evenveel druk op je teugels. Een paard in onbalans heeft zijn gewicht ongelijk verdeeld over zijn benen en kan dit aangeven door bijv. niet te willen lopen of er vandoor te gaan, bokken, steigeren, scheef lopen, hoofd kantelen.

Ik geef les in de onderstaande trainingen, ook kan je je paard door mij laten trainen.

  • TRAILER LADEN: Het op een rustige, ontspannen manier laden van een paard d.m.v. grondwerk oefeningen en evt. met obstakels om het probleem aan te pakken.
  • LOSWERKEN: Het trainen van een loslopend paard in een afgezette ruimte: controle krijgen over de richting en het tempo van het paard d.m.v. je lichaamstaal waardoor je automatisch het leiderschap verkrijgt. Leuk voor de afwisseling, goed voor dominantere paarden maar ook voor gevoelige paarden. Je leert wat je lichaamshouding met het paard doet. Ook een goede voorbereiding voor het werken met de dubbele lange lijnen en om een paard goed te leren kennen.
  • GRONDWERK EN RECHTRICHTEN: Het werken met je paard vanaf de grond d.m.v. wijken voor druk, grondwerk oefeningen. Het werken aan de hand om je paard in balans te laten lopen, recht te richten. Zodat het paard snapt hoe hij zichzelf kan corrigeren om in balans te lopen. Om je paard zonder ruiter sterker te maken.
  • DUBBELE LANGE LIJNEN: Je paard trainen vanaf de grond met twee lange lijnen, ideaal voor jonge paarden om o.a. te leren sturen. Omdat je in men positie kan lopen ook geschikt voor revalidatie.
  • JONGE PAARDEN BEGELEIDEN MET ZADELMAK MAKEN: Hierbij kijk ik goed naar wat het paard aan kan, werk ik met kleine stapjes en hou ik rekening met zijn karakter.
  • VEULENS MAK MAKEN: Denk hierbij aan het wennen van aanrakingen, wennen aan het halster, voetjes kunnen geven. Het kunnen meelopen d.m.v. het veulentasje.
  • LONGEREN AAN DE ENKELE OF DUBBELE LIJN: In balans kunnen longeren: Niet zomaar je paard longeren maar zonder hulpmiddelen je paard op de juiste manier beweging kunnen geven.
  • RIJDEN: Het op een correcte paard vriendelijke manier trainen van je paard, dat betekent in verticale en horizontale balans om zo blessures te voorkomen.
  • ONTSPANNINGSBEHANDELINGEN: Ik kan je leren je paard een ontspanningsbehandeling te geven d.m.v. de masterson techniek/ trust techniek. Je leert om subtiele reacties van je paard te herkennen. Ook kunnen we gebruik maken van de sure pads [blanskussens] dit heeft een ontspannende werking.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt of wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact met mij op..